Omul de tinichea

Omul de tinichea plangea deoarece nu are inima. Doreste sa simta, sa stie cum e atunci cand razi, sa simti cum e sa iti fie incalzita fata in lumina soarelui, sa poata sa miroasa florile, sa simta pilea catifelata a unui copil, sa cada rupt de oboseala seara.

Doreste sa simta aerul rece seara cu fereastra deschisa in timp ce intra incins in locuinta, sa simta beat-ul intr-un cantec, sa-i tremure tinicheaua din cauza bass-ului, sa simta gustul cafelei si a ciocolatei.

Omul de tinichea ar vrea sa intalneasca animale, cel mai fascinanti pentru el sunt puiii de caprioara. Nu intelege cum un ansamblu de blana si picioruse firave este atat de cald si in acelsi timp, botul si-l pastreaza rece?

Nu doreste sa mai fie afectat de claxoane, aer imposibil de respirat si nu crede in bulele de sapun.

Copacii infloresc in fiecare primavara, dar el nu simte culoarea si nici nu o percepe. Vrea sa fie cuprins de o mie si una de miresme, fiecare mai delicata si mai diferita de cealalta – asta implica posobilitatea imbaierii in apa de izvor curat – imposibil.. ar rugini. Orice dorinta a sa este la stadiul de vis, lucruri pe langa care trecem in fiecare zi dar ramanem impasibili la ele. El isi doreste acestea toate impreuna cu talentul de a desena.

El niciodata nu o sa aibe o inima. Nu a fost creat cu asta, iar menirea sa este doar sa isi doreasca, doar simtirea si speranta ca intr-o zi toate legile naturii se vor incrucisa si isi vor aminti de el ii alina existenta.

Nu oare, toti, devenim usor ca el – oameni de tinichea?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s