Baba

Nu mereu imi este dat sa ma pot bucura de o cana de ceai asa de aromata si placuta precum cea prezenta in fata mea acum. Am descoperit un nou sortiment si sunt mai mult decat fericita atunci cand imi prepar licoarea.

Astazi este Joia Mare, iar toata sarbatoarea Pastelui e destul de confuza pentru ca insemnatatea acestei date calendaristice este aceeasi pentru mine in fiecare an, ce se nimereste sa fie sarbatorit; aceasta este alta treaba. Acum cativa ani, stiu ca Pastele a fost intr-o zi de 12 aprilie, bucuria mea dubla nu?

Ma fascineaza un cuvant din dialectul africanilor ce frecventeaza biserica mea. Este un cuvant ce se acorda doar persoanelor care au un impact in viata celorlalti, fiind o onoare sa ti se atribuiasca aceast titlu. Trebuie sa ai urmasi pentru a deveni ceea ce, etimologic, cuvantul iti atribuie: onoarea si cinstea de a fi trait o viata, nu neaparat lunga, dar spre folosul altora; ca astazi cei de langa tine sa traiasca spre folosul tau. Prima data cand am auzit cuvantul, am ras. M-am simtit prost, apoi; dar in timp am invatat dragostea pentru acest patriarh: Baba.

Baba astazi implineste o onorabila varsta. Nu, nu este vorba de nigerianul din biserica, ci tatal meu. Nu pot sa zic decat ca ii multumesc pentru tot. Cuvant simplu ce exprima o gratitudine si o dragoste de neimaginat. La Multi ani, tata!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s